Sex-utpressing og svindel ved bruk av falske Facebook og Skype profiler


Februar 21, 2016

Kilde: Ntb/ ABP World Group

Merk:

Advarsel. Nå ikveld 3 Juni ble vi igjen kontaktet av en klient med problemer som besto av utpressing via Facebook og andre kanaler. Dette er den 8 henvendelsen siden nyttår.

Ofrene har gått blåøyde rett i fella og trodd det var en vanlig jente de la til på FB og Skype, å som de viste sine private deler til – med da etterfølgende tilsendt youtube video, kopi av venneliste på FB mm, med trussel om at dette ville bli publisert, samt sent til venner og familie om de ikke betalte. Dette er organiserte svindlere (Nigeria 419 crime) og pengesporet leder oftest til Filippinene.

Nok engang – Jeg anbefaler alle å bruke nettvett, samt å stramme inn FB sikkerhetsinnstillingene sine.

Kontakt oss om du trenger hjelp: http://www.abpworld.com

———-

Flere norske ungdommer er det siste året blitt presset for penger etter å ha delt bilder med seksuell karakter av seg selv på nettet. Politiet advarer mot en ny trend.

Kripos kjenner til et titall saker der norske ungdommer i fjor ble utsatt for økonomisk utpressing etter å ha delt bilder av seg selv som de senere angret på.

Utpressing-Skype-Facebook-Svindel

Norsk offer

Interpol ledet opprullingen av en større sak i fjor der 58 personer ble pågrepet på Filippinene. De presset ungdommer verden rundt for penger etter først å ha skaffet bilder med seksuell karakter av ofrene.

Vi kan hjelpe

– Det er minst ett offer i Norge knyttet til denne saken. Totalt kjenner vi til nær ti tilfeller av lignende karakter. Før 2014 var jeg ikke oppmerksom på denne type kriminalitet, så dette er noe nytt, sier Haukaas.

Opprullingen av «sextortion-ligaen» på Filippinene var den første i sitt slag. Etterforskningen startet da en 17-åring tok livet av seg i Edinburgh etter å ha blitt utsatt for utpressingsforsøk.

Tidligere har politiet sett tilfeller av utpressing der målet var å få sendt flere bilder, under trussel om å gjøre bildene kjent. Men økonomisk utpressing er altså noe nytt.

– Utpressingen går ikke over. Når de krever 500 kroner og man betaler, så kommer de bare tilbake og krever 500 til. Sånn fortsetter det. Derfor må man melde fra til politiet dersom man blir utpresset, sier Haukaas.

ABP World Group kan hjelpe deg om du blir utsatt for lignende saker.  Kontakt oss på epost: contact@abpworld.com eller telefon 40466526. Vi er tilgjengelige 24/7.

Follow our updates on Twitter and Facebook

Testimonials from our clients

profile pic.jpgdroppedImage_7TM

download (2)

ABP World Group™ Risk Management

Contact us here: Mail 

Skype: abpworld

NOTE: We are always available 24/7

 

 

One thought on “Sex-utpressing og svindel ved bruk av falske Facebook og Skype profiler

  1. Pingback: Husdrømmen i Spania ble et mareritt. Se Insider på MAX mandag 21.30. | Parental Kidnapping and Abduction. We Can Help Recover your Child

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s