Kypros: Nordmenn pågrepet for kidnappingsforsøk


Fabruar 1, 2016

Kilde: TV2/  Teige Stiegler/ NRK

 

De tre nordmennene ble pågrepet søndag mistenkt for å prøve å kidnappe en fire år gammel jente, skriver kyrpiotisk nettavis.

Nordmenn-Fangslet-Kypros

Det melder nettstedet In-Cyprus.com. De skriver at de tre nordmennene er mistenkt for å planlagt å bortføre et fire år gammelt barn fra sin gresk-kypriotiske mor. Moren er bosatt i Kypros’ største by Nicosia.

De tre er foreløpig siktet for å ha planlagt å begå en forbrytelse. Kypriotisk politi bekrefter overfor NRK at siktelsen trolig vil bli utvidet til å gjelde forsøk på kidnapping.

– De ble arrestert tidlig på søndag, og vil i første omgang bli holdt i varetekt i tre dager. Vi har grunnlag for å mistenke at de skal ha planlagt å kidnappe en fire år gammel jente, sier Andreas Angelides, talsperson for politiet på Kypros, til NRK.

Etter det NRK kjenner til mener politiet at de tre mennene skal ha handlet på vegne av en norsk mann, bosatt i Norge. Mennene skal ha fløyet inn til den nordlige delen av Kypros, via Tyrkia, før de deretter kjørte videre i bil.

Fant adresser og kart

De ble pågrepet søndag, ved en kontrollstasjon i Agios Dometios i det nordlige Kypros, etter at politiet skal ha mottatt informasjon om det mulige kidnappingsforsøket i forkant. De tre som er pågrepet er ikke i familie med fire-åringen eller moren.

Etter det kjenner NRK kjenner til skal politiet ha funnet flere eiendeler i bilen til de tre mennene, som de mener styrker mistanken om at de hadde planlagt å gjennomføre en kidnapping. Det dreier seg blant annet om kart og nedskrevne adresser, får NRK opplyst.

De tre mennene som er pågrepet er mellom 20 og 60 år, og skal være for norsk politi fra tidligere. Ifølge Angeludis er mennene nå varetektsfengslet i tre dager, mens politiet etterforsker saken.

– Vi mener vi har tilstrekkelig bevis for å underbygge disse påstandene, sier Angelides.

UD bekrefter

Det norske utenriksdepartementet bekrefter at tre nordmenn er pågrepet, men vil ikke oppgi ytterligere detaljer.

– Vi er kjent med at tre norske borgere er pågrepet på Kypros. Ambassaden i Athen jobber med å finne ut mer om saken. De vil bli tilbudt konsulær bistand, dersom det er ønskelig, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i UD til NRK.

Hun ønsker ikke å kommentere om det har vært kontakt mellom norsk og kypriotisk politi i saken.

NRK har vært i kontakt med Norges ambassade i Athen og det norske konsulatet på Kypros. Verken ambassaden eller konsulatet ønsker å kommentere denne saken, og viser til UD.

 

Follow our updates on Twitter and Facebook

Testimonials from our clients

profile pic.jpgdroppedImage_7TM

download (2)

ABP World Group™ Risk Management

Contact us here: Mail 

Skype: abpworld

NOTE: We are always available 24/7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: