Ekstorpedo Espen Lie pågrepet for kidnappingsforsøk på Kypros


Februar 1, 2016

Kilde: TV2

John Chr. Elden bekrefter til TV 2 at ekstorpedoen er pågrepet på Kypros.

Espen-Lie-Kypros

En av de tre nordmennene som søndag ble pågrepet og mistenkt for kidnappingsforsøk av en to år gammel jente, er eks-torpedoen Espen Lie.

– Han ble pågrepet. Politiet tror han skulle hente et norsk, kidnappet barn. Han har nektet skyld, sier advokat John Christian Elden

Elden sier at hans klient avviser anklagene:

– Han har ikke begått noen straffbar handling på Kypros. Han ble arrestert da han kom over grensen, og hadde med seg noen papirer som kunne indikere at han ville oppsøke eller finne ut det kidnappede barnet befant seg.

Den profilerte advokaten sier at han bistår Espen Lie i denne saken, og har også kontakt med kypriotiske kolleger. Det må oppnevnes en lokal forsvarer på Kypros, siden han er pågrepet der, forteller Elden.

Utenriksdepartementet har bekreftet at tre nordmenn er arrestert på Kypros, men vil ikke opplyse om kjønn eller alder på de pågrepne, opplyser pressevakt Ane Lunde mandag kveld.

– De tre vil få tilbud om konsulær bistand hvis de ønsker det, sier Lunde til TV 2.

Kypriotisk politi mener de tre nordmennene overvåket barnets mor i to uker for å kartlegge hennes bevegelser. Det skal også ha blitt funnet kart over morens bopel, besteforeldrenes bopel og barnehagen der jenta går i.

– Tre personer på 29,40 og 60 år har blitt arrestert for å ha planlagt å utføre en kriminell handling, opplyser talsmann Andreas Aingelidis for politiet på Kypros til TV 2.

Barnefaren benekter kidnappingsforsøk

TV 2 har vært i kontakt med barnets norske far. Han bekrefter at det pågår en barnefordelingssak, og hevder at barnet ble bortført fra Norge i november i fjor. Ifølge barnefaren skulle de tre mennene bare hente en bil for ham på Kypros.

– Min kone bortførte vår datter 12. november i fjor og fraktet henne til Kypros i bil. Etter det har jeg forsøkt å få datteren min hjem igjen, sier barnefaren til TV 2.

Han sier at saken er brakt inn for kypriotiske myndigheter, og forteller at barnets pass ligger hjemme i Norge. Ifølge ham har moren regelrett bortført barnet.

– Jeg er redd for min datters ve og vel. Alle som har opplevd å bli frarøvet sitt eget kjøtt og blod vil jo ha det tilbake. Jeg har ikke planlagt noen kidnapping, bare forsøkt å få henne hjem via offentlige myndigheter. Jeg og min kone er fortsatt gift, noe vi har vært siden 2012. Med andre ord så har vi begge omsorgsrett for jenta vår, sier barnefaren.

En lokal domstol har avgjort at nordmennene kan holdes i varetekt i tre dager mens politiet etterforsker saken, skriver Cyprus Mail.

60-årige Lie, som er født i Arendal, har også vært leiesoldat og medlem av den amerikanske avdelingen av Omega Group. Etter at han bosatte seg i Florida, endret han etternavnet fra Lie til Lee. I et intervju med TV 2 i 2009 anslo han at han i årenes løp hadde krevd inn rundt 100 millioner. Men han ville ikke kalles en torpedo:

– Jeg er ikke en torpedo. De gangene jeg har kommet i slagsmål, har noen enten fysisk eller med våpen gått på løs meg.

 

Follow our updates on Twitter and Facebook

Testimonials from our clients

profile pic.jpgdroppedImage_7TM

download (2)

ABP World Group™ Risk Management

Contact us here: Mail 

Skype: abpworld

NOTE: We are always available 24/7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s