Danmark: Tahirs døtre bortført i halvandet år: Fanget i Taliban-helvede


Desember 28 , 2014

Kilde: extrabladet.dk

10-årige Duaa og 12-årige Hera har været i Pakistan i halvandet år, men trods efterlysning hos blandt andet Interpol, er de stadig ikke kommet hjem.

tahir hera og duaa

Siden midten af 2013 har de to søstre Duaa Tahir Bukhsh og Hera Umar Bukhsh på henholdsvis 10 og 12 år været efterlyst hos det internationale politisamarbejde Interpol.

De to piger er blandt de i alt 27 danskere, der optræder på Interpols liste, men hvor de fleste på listen er sporløst forsvundet, er de to piger langt fra umulige at finde, lyder det fra de to pigers far, 46-årige Tahir Bukhsh.

– De er ikke forsvundet som sådan, for vi ved, hvor de er, men der sker bare ikke en skid alligevel, siger den frustrerede far til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at de to piger blev bortført til Pakistan af deres mor i 2013 i forbindelse med en samværssag, og siden har de ikke været i Danmark.

Tahir har selv været i Pakistan to gange, og senest var han af sted i et halvt år for at kæmpe for at få døtrene hjem.

– Sidst fik jeg kørt deres sag helt til dørs. Det vil sige, at deres visa er udløbet og deres udvisningsdom er sådan set lavet dernede fra, siger han.

Se også: Leder efter bror på tredje år: – Han gik bare

Langsomme til at reagere
Både pigerne og deres mor er danske statsborgere, og pigernes mor, Afsheen Bukhsh, er efterlyst internationalt gennem Interpolmed krav om udlevering til Danmark.

BUKHSH, AFSHEEN Wanted Interpol

Alligevel går sagen kun langsomt frem.

Selvom Tahir har fået hjælp af både den danske ambassade i Islamabad og af nordisk politi, har kampen om at få pigerne hjem fortsat været fyldt med frustrationer.

– De er jo bundkorrupte i Pakistan, så der er lang vej fra at dommen om udvisning er afsagt, til at politiet reagerer. Så flytter de børnene lidt, og så kan de ikke finde dem, så det sejler lidt, synes jeg, siger han.

Se også: 600 danskere forsvinder hvert år

Bor i terrorramt by
Lige for tiden er sagen desuden sat lidt i bero, fordi pigerne, ifølge Tahir, befinder sig i byen Peshawar, som i sidste uge blev udsat for en brutal massakre på en skole, hvor 141 mennesker, hvoraf de fleste var børn, blev dræbt.

Nordisk politi tager derfor ikke til området, som er stærkt plaget af opgøret med Palitan. Uroen i området bekymrer da også Tahir.

– Militæret og politiet gør jo meget mod Taliban, men de er jo modsat begyndt at kidnappe børn for fuld styrke, så det er jo en ulidelig situation endnu mere end det var før, siger han.

I løbet af tiden, pigerne har været bortført, er det begrænset, hvor meget Tahir har haft mulighed for at se dem.

– I starten havde de hele tiden fået at vide, at de snart skulle tilbage, men at flyet var aflyst og så videre. Deres mor har så efterfølgende brudt min kontakt med dem, men da jeg så så dem sidst, jeg var i Pakistan, var jeg fremmedgjort over for dem, så de havde fået det indtryk, at det var mig, der var skurken, siger han.

– Det var meget hårdt, men jeg havde indstillet mig på, at det var det, der ville ske.

Giver ikke op
Selvom sagen har kørt i lang tid og har kostet ham mange penge, er Tahir dog fortrøstningsfuld.

– Jeg skal nok få dem hjem. Jeg vil ikke give op. Om det tager et år mere eller en uge mere er sådan set underordnet, jeg skal nok få dem hjem, lyder det.

Selvom han er fortrøstningsfuld, er han dog ikke tilfreds med forløbet, og især Interpol-samarbejdet kniber det med tilliden til.

– Vi ved jo hvor de er. Det er jo ikke terrorister, det er to børn, vi snakker om her, siger han.

Kilde: Extrabladet.dk

Follow our updates on Twitter and Facebook

Ironboyzz-FacebookTwitter-Ironboyzz

profile pic.jpgdroppedImage_7TM

ABP World Group™ Risk Management

Contact us here: Mail 

Skype: abpworld

NOTE: We are always available 24/7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s