– Levér ungen min tilbake i god behold! – Barn Bortført Fra Norge


Kilde: Nettavisen – Henrik Arneberg

Kristel Jektvik (42) frykter at sønnen hennes er bortført. Politiet mistenker at faren kan ha dratt til Libya.

En far (28) er siktet for barnebortføring etter at han ikke, som avtalt, overleverte sønnen til barnets mor, Kristel Jektvik, 19. desember. Politiet har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med faren.

Nå frykter moren at sønnen kan ha blitt bortført i Libya.

– Han skulle i utgangspunktet blitt overlevert til meg 19. desember, men dukket aldri opp. Avtalen var at sønnen min skulle feire jul med meg og nyttårsaften med faren sin. Nå tyder mye på at han har bortført sønnen min til utlandet, sier Kristel Jektvik til Nettavisen.

Vet du noe om denne saken?Tips Nettavisens journalist her

Etterlyst via Interpol
Politiet ble varslet om den potensielle barnebortføringen 20. desember.

– Vi fikk beskjed om et savnet barn og iverksatte umiddelbart en undersøkelsessak. Via elektroniske spor, som bankkort og mobiltelefon, avslørte vi at mannen var reist ut av landet, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik til Nettavisen.

Han forteller at barnefaren nå er siktet for overtredelse av straffelovensparagraf 216, å holde en umyndig borte fra sin omsorgsperson.

Ifølge Kvitvik er faren etterlyst via Interpol. I tillegger er Kripos og Utenriksdepartementet koblet inn.

– Vi jobber nå med å undersøke spor som han kan ha lagt igjen. I tillegg er vi i kontakt med personer som kan vite noe hvilke planer han hadde. I og med at barnefaren opprinnelig er fra Libya, mistenker vi at han kan ha dratt hit. Det har også vært snakk om Tyrkia og Tyskland, sier han.

– Vi fikk beskjed om et savnet barn og iverksatte umiddelbart en undersøkelsessak. Via elektroniske spor, som bankkort og mobiltelefon, avslørte vi at mannen var reist ut av landet, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik.

– En tung jul

Ifølge Kristel Jektvik har barnefaren ved tidligere anledninger truet med å forlate landet sammen med sin sønn.

– Forholdet er selvfølgelig anmeldt og jeg kommer til å gjøre alt som er mulig for å få han tilbake. Dette er bare ufattelig trist og tragisk, men jeg prøver å være sterk for mitt barns skyld, sier hun.

Ifølge Jektvik har faren solgt bilen sin, noe hun tror kan ha blitt gjort for å finansiere flybilletter.

– Det er helt grusomt å ikke vite hvor sønnen min er. Det eneste jeg ønsker er at han skal levere ungen min tilbake i god behold, sier hun.

Dobbelt så mange barnebortføringer
Ifølge Martin Waage, sjef i sikkerhetsselskapet ABP World Group er julen høytid for barnebortføringer.

Dette ser ut som en typisk barnebortføringssak, der en av foreldrene etter endt samvær med barnet, velger å stikke av, sier han.

Waage forteller at antall barnebortføringssaker fordoblet seg fra 2009 – 2010. Han tror 2011-tallene vil bli enda høyere.

Etter alle ferier er det som regel en oppgang i slike saker. I mange av tilfellene er dette foreldre som nekter å gi fra seg barn etter endt samvær. Mange velger ta med seg barna ut av landet, sier han.

Follow our updates on Twitter and Facebook

One key to ABP World Group`s successful recovery and re-unification of your loved one is to use all necessary means available

Contact us here: Mail

Join the Facebook Group: International Parental Child Abduction

NOTE: We are always available, also during The Christmas holidays. Christmas is the high season for parental abductions.

U.S Phone Number: (646) 502-7443
UK Phone Number: 020 3239 0013 –

Or you can call our 24h Emergency phone number: +47 45504271

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s