Jakobs far er glad og lettet over, at sønnen nu er fundet i god behold.


Source: Extra Bladet

Uvisheden har været hård. Men den bortførte Jakobs far er glad og lettet over, at sønnen nu er fundet i god behold. Det siger en genbo, der udtaler sig på faderens vegne

– Anders er utrolig lettet og meget glad. Det har været fire måneder med venten og usikkerhed.

Det siger René Pedersen, Bryrup, der udtaler sig på vegne af Anders Jensen, far til den syv-årige Jakob Hashi Jensen, som nu er fundet i god behold i en flygtningelejr i Holland.

René Pedersen har haft tæt kontakt med Anders Jensen under bortførelsessagen, og startede indsamlingen til en dusør, der skulle bringe Jakob hjem.

Genkendte sønnen på foto
Først i dag ved middagstid fik Anders Jensen endelig vished for, at det varsønnen, som sent fredag blev fundet i en flygtningelejr sammen med sin mor Kawsar Kamilla Hashi, 32, og sin fire-årige halvbror.

– Politiet kom ud og viste ham billeder, der var taget i Holland, og det var 100 procent sikkert, at det var dem, siger René Pedersen.

Læs også: Skjulte bortført dreng under falsk identitet

Lørdag fik Anders Jensen besked på, at moderen formentlig var anholdt i Holland, men hun opgav falsk identitet, så politiet kunne ikke være helt sikre.

Anders Jensen er nu ‘gået i flyverskjul’ og vil først selv tale med pressen om et par dage. – Det er på foranledning af politiet, der har rådet ham til først at udtale sig, når han ved, hvordan Jakob har det, siger genboen René Pedersen.

Skal måske selv hente sønnen
– Anders vil gerne rejse til Holland for at hente Jakob. Jeg tror, han er parat til at ‘hoppe’ derned, men der skal først ordnes nogle formalia, og han ved ikke, om han selv kan hente Jakob, siger René Pedersen.

– Det har været uvisheden, der ikke har været til at holde ud, siger René Pedersen, hvis syv-årige datter går i første klasse med Jakob – selvom han aldrig nåede at starte i skolen efter sommerferien, fordi moderen bortførte ham den 4. juni.

Nu håber alle, at Jakob kan starte i klassen efter efterårsferien.

Læs også: Jakob fundet i flygtningelejr

– Skolen har håndteret det godt. Sagen er tonet lidt ned, så børnene har forstået, at Jakob ikke var i fare, fordi han var sammen med sin mor og bror, siger René Pedersen.

Ind til for få timer siden havde Anders Jensen endnu ikke været i kontakt med sin genfundne søn: – Jeg håber da, at han får mulighed for at snakke med ham i telefonen snart, siger René Pedersen.

Han nåede at samle 7500 kr. ind til dusøren, men nu bliver pengene ikke udbetalt. I stedet går de til foreningen ‘Bortført’, oplyser René Pedersen.

Da Kawsar Kamilla Hashi bortførte Jakob var hun iført slør og traditionel somalisk klædedragt. Via Aarhus og København rejste hun til Amsterdam med toget og meldte sig i en flygtningelejr på grænsen til Belgien, hvor hun søgte asyl med sine to sønner.

Hun opgav falske identiteter, og hævdede at hun kom direkte fra Somalia som flygtning.

Follow our updates on Twitter and Facebook
Join the Facebook Group: International Parental Child Abduction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s