Anders Behring Breivik – Mannen bak Terrorhandlingene i Oslo og Utøya


Pågrepet 32-åring kalte seg selv nasjonalistisk

(VG Nett) Anders Behring Breivik (32) som er pågrepet for bomben i Oslo sentrum, og massedrapene på Utøya, har bodd på Oslos vestkant i hele sitt liv, før han meldte flytting til Hedmark for én måned siden.

VG har fått bekreftet fra flere uavhengige kilder at det var Anders Behring Breivik som ble pågrepet av væpnet politi etter massedrapene på Utøya fredag.

VG var også tilstede da beredskapstroppen aksjonerte mot leiligheten 32-åringen disponerte på Oslos vestkant. Flere utenlandske medier har også navngitt Breivik som gjerningsmannen.

Ukjent for politiet

Etter det VG får opplyst er Breivik ukjent for politiet fra før. Han skal ha blitt dømt for mindre trafikkforhold for over 10 år siden. Han har ingen bakgrunn fra Forsvaret, bortsett fra ordinær førstegangstjeneste.

En barndomsvenn av Breivik opplyser til VG Nett at han skal ha blitt høyreekstrem i slutten av 20-årene, og postet en rekke kontroversielle meninger på Facebook. Profilen hans ble deaktiviert etter en stund. Han opprettet senere en ny profil hvor det hovedsaklig er postet linker til musikkvideoer.

Like før midnatt gikk politi til aksjon mot leiligheten som 32-åringen disponerte på Oslos vestkant.

– Jeg satt for TV’en hjemme og leste aviser. Plutselig kom politiet på døra og vi ble bedt om å forlate leiligheten øyeblikkelig. Jeg har ikke hilst på vedkommende, men sett ham da han besøker moren sin, sier en nabo som bor i samme etasje.

Kritisk til islam

I nettdebatter markerer han seg som belest, og en med sterke meninger om norsk politikk. Han fremmer svært konservative meninger, som han også kaller nasjonalistiske. Han uttrykker seg sterkt imot multikulturalisme – at kulturelle forskjeller kan leve sammen i et samfunn.

Han har blant annet hatt mange innlegg på nettstedet Document.no, som er et islamkritisk nettsted som publiserer nyheter og kommentarer.

I et av innleggene uttrykker han at politikken i dag ikke lenger dreier seg om sosialisme mot kapitalisme, men at kampen står mellom nasjonalisme og internasjonalisme. Han uttrykker klart støtte til den nasjonalistiske tankegangen.

Les hele historien her: VG Nett

Politiet frykter gjerningsmann kan være på frifot

Follow our updates on Twitter and Facebook

Ironboyzz-FacebookTwitter-Ironboyzz

profile pic.jpgdroppedImage_7TM

download (2)

ABP World Group™ Risk Management

Contact us here: Mail 

Skype: abpworld

NOTE: We are always available 24/7

5 thoughts on “Anders Behring Breivik – Mannen bak Terrorhandlingene i Oslo og Utøya

  1. Anders Behring Breivik har også bakgrunn fra Fremskrittspartiet/ Fremskrittspartiets ungdom. Da hans bakgrunn i partiet ble nevnt på FrPs Facebooksider fredag 22. juli, ble opplysningen raskt sensurert.

    Har ikke FrP moralsk ryggrad til å vedstå seg sine tilhengere?

  2. Mange sterke følelser kommer til syne i kjølvannet av en slik tragedie. Disse kan være motstridende til tider. Når man kommer nærme slike opplevelser, kan man til og med fristes til å gå tilbake på akkord med sine egne prinsipper. I Norge tror vi på demokratiet, og jeg håper i dette tilfellet at rettsapparatet vårt virker slik det skal, og at gjerningsmannen/ mennene får den straffen de fortjener!
    – Eivind

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s