Bygger anti-islamsk nettverk


Den høyreekstreme bevegelsen English Defence League vokser ikke bare i rekordfart i England. Den har tette forbindelser til anti-islamske grupper i Norge, Europa og USA.

NDL beskriver seg selv slik:

«NDL er en mye mer tolerant og antirasistisk orientert organisasjon en dagens såkalte anti-rasistiske organisasjoner er. NDL tar blant annet sterk avstand fra nazisme og vi ønsker jøder hjertlig velkommne både som medlemmer av NDL og til å delta i våre demonstrasjoner.»(3)På denne måten unngår de nazi-stempelet, og prøver å skjule sin rasistiske agenda. Rasismen er derimot dårlig skjult, ettersom et angrep på islam iogforseg er et angrep på arabere. De fleste arabere er muslimer, og de utgjør også størsteparten av verdens muslimer. De bruker altså nøyaktig den samme strategien som nazistene og andre fascister brukte i mellomkrigsårene (demonisering av folkegrupper), selv om «fienden» nå er en annen. Selv om de brede lag av befolkningen offentlig tar avstand fra grupper som NDL, bidrar disse til å spre visse holdninger og vrangforestillinger av nyhetsbildet.

250 antirasister samlet seg på Stortorvet og rasistene fra Norges Defence League (NDL) dukket aldri opp. Lørdag 26. februar samlet antirasister i Oslo seg for å demonstrere mot rasistiske grupperinger og den økte rasismen mot muslimer etter at NDL hadde annonsert at de ville holde en demonstrasjon på Stortorvet i Oslo. Rasistene fra NDL dukket aldri opp etter å ha vært vitne til mobiliseringen og støtten som den antirasistiske demonstrasjonen fikk.

NDLs forbilde er English Defence League, en selverklært anti-islamistisk engelsk bevegelse som rekrutterer aktivt innenfor bl.a. fotballsupportermiljøene. Et nettsøk av bevegelsen viser at de har begynt å bli ganske aktive, både på sin vanlige bloggnettside og via ulike Facebook-grupper, hvor de til sammen har 800 medlemmer fordelt på ulike grupper. Med slagord som “no surrender”, sverger NDL på å “forsvare Norge fra sharialovgivning” og “forsvare ytringsfriheten”.

– Om islamiseringen forsetter så får vi en fremtid vi ikke engang tør forestille oss. Her er det ikke snakk om politikk eller om å utestenge folk, men om å ta avstand fra den ekstreme religionen islams inntog i Norge, Norden og Europa, skriver NDL på nettsiden norwegiandefenceleague.wordpress.com.

Vokser

Det siste året har bevegelsen vokst i rekordfart, med over 40000 medlemmer på Facebook. Etter først å ha operert i det skjulte, har den nå stått frem med et usminket budskap og med ledere som har valgt å røpe sin identitet. På EDLs hjemmeside er de også åpne om hvor og når de planlegger demonstrasjoner og aksjoner. I det siste er det blitt kjent at bevegelsen jobber målbevisst med å bygge allianser både i Europa og USA.

Tette bånd

Størst oppsikt har det vakt at EDL har tette bånd til den innflytelsesrike Tea Party-bevegelsen i USA. Da den kontroversielle amerikanske rabbineren og Tea Party-aktivisten, Nachum Shifren holdt en flammende appell til støtte for Israels krig mot militant islam i London i midten av oktober, deltok over 250 English Defence League aktivister i punktdemonstrasjonen. Mens rabbineren fordømte sharialover og advarte mot at «islam vil overta dette landet», skrek demonstrantene «E–D–L», og «no surrender»(ingen overgivelse). Søndagsavisen The Observer mener å vite at den kontroversielle rabbineren skal ha diskutert finansieringsstøtte til EDL. Les siste nytt i VG her og om PST sin trusselvurdering

Kilder: sos rasisme, Aftenposten, wikipedia og Utrop.no

Publisert av ABP World Group Ltd. , Worldwide security services

7 thoughts on “Bygger anti-islamsk nettverk

  • Rasisme har aldri vært noen “sunn og naturlig” reaksjon på noe som helst. Det dere driver med er en gavepakke til ekstremister i alle variasjoner; det forundrer meg at man bruker såpass mye tid og krefter på å UNDERGRAVE sitt eget prosjekt og itillegg at man tydeligvis er ute av stand til å klare å se det selv.

 1. EDL m fl er selvsagt ikke ekstreme i det hele tatt. De er bare sunne reaksjoner på noe som i hele sin natur er påviselig svært ekstremt, intolerant, hatefullt og voldelig: Islam. Like mye ekstremister er også de mange(dog langsomt færre…) hjernevaskede ideologene i media, akademia og politikk, som ignorant fremstiller Islam og muslimer som om det bare dreier seg om en annen tro. Muslimer lever under ekstrem intern tvang og ALLE blir på ulike måter tvunget til å bidra, aktivt eller passivt, til tvangskulten Islams fremvekst. Konstant ser vi de ekstremt begredelige resultatene av muslimimport i europeiske land. Islam er ikke akseptabel samme hvordan man snur og vender på det. Akseptable muslimer er kun forhenværende muslimer.

 2. Dette nettstedet er drevet av ekstremister, som tydeligvis finner det ekstremt å “forsvare Norge mot sharialovgivning” og å bevare ytringsfrihet. Farlige ekstremister.

  • Om du i fullt alvor tror at Norge med en tusenårig kristen tradisjon, en ennå lengre sekulær tradisjon, med lang tradisjon for full likestilling, et lovverk som reflekterer dette og under 1% muslimer, vil “innføre sharia- lovgivning”, tre på deg burka og nekte deg å gå ut, er du enten ekstremist eller farlig lite opplyst.
   Du kan velge selv.

 3. [i]”På denne måten unngår de nazi-stempelet, og prøver å skjule sin rasistiske agenda. Rasismen er derimot dårlig skjult, ettersom et angrep på islam iogforseg er et angrep på arabere. De fleste arabere er muslimer, og de utgjør også størsteparten av verdens muslimer.”[/i]
  I og for seg korrekt i følge statestikken, men du stigmatiserer og setter likehetstegn mellom islam og det å være en araber. Sånn sett er du ‘rasist’ selv hvis en skal være pirkete på det. Og sidestillingen islam/araber er rimelig lavmål i seg selv, så troverdigheten på resten av innlegget ditt synker raskt allerede etter første setning. Godt jobbet!

  [i]”De bruker altså nøyaktig den samme strategien som nazistene og andre fascister brukte i mellomkrigsårene (demonisering av folkegrupper), selv om «fienden» nå er en annen. Selv om de brede lag av befolkningen offentlig tar avstand fra grupper som NDL, bidrar disse til å spre visse holdninger og vrangforestillinger av nyhetsbildet.”[/i]
  Du gjør det samme, selv om du nødvendigvis ikke er ute etter å “demonisere noen”..

  [i]”250 antirasister samlet seg på Stortorvet og rasistene fra Norges Defence League (NDL) dukket aldri opp. Lørdag 26. februar samlet antirasister i Oslo seg for å demonstrere mot rasistiske grupperinger og den økte rasismen mot muslimer etter at NDL hadde annonsert at de ville holde en demonstrasjon på Stortorvet i Oslo. Rasistene fra NDL dukket aldri opp etter å ha vært vitne til mobiliseringen og støtten som den antirasistiske demonstrasjonen fikk.”[/i]
  Uten kontekst sier dette egentlig lite verken på den ene eller annen måte. For alt vi vet ble vært enkelt NDL-medlem ringt opp og og fikk servert bombetrusler dersom de møtte opp. Eller de var feige. Eller noe annet. Hvem vet?

  [i]”NDLs forbilde er English Defence League, en selverklært anti-islamistisk engelsk bevegelse som rekrutterer aktivt innenfor bl.a. fotballsupportermiljøene. Et nettsøk av bevegelsen viser at de har begynt å bli ganske aktive, både på sin vanlige bloggnettside og via ulike Facebook-grupper, hvor de til sammen har 800 medlemmer fordelt på ulike grupper. Med slagord som “no surrender”, sverger NDL på å “forsvare Norge fra sharialovgivning” og “forsvare ytringsfriheten”.”[/i]
  Ser ikke helt hvor du vil med dette. Prøver du å bygge en sak ut av medias negative.. hvaerordet.. konotasjoner? rundt ‘fotballsupportermiljøet” (hooligans)?

  Her vil eg skyte inn at eg blir forvirret av bruken av sitater og tekst hentet fra EDL/NDL/hvadetnåer. Eg vet ikke om det er dine formuleringer eg kritiserer eller om det er tekst hentet fra hjemmesiden du nevner.

  Siste stikk: Veldig nøytralt og troverdig kildevalg du har funnet! xD

  Avslutningsvis vil eg si at eg ikke nødvendigvis tar side mellom disse to parter. Finnes svin på skogen hos begge vil eg tro. Det som irriterer meg er en vinkling som svartemaler en organisasjon eg tviler på at du egentlig kjenner til. Og på grunnlag av hva? Tvilsomme anti-sider og norsk media?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s