Lever godt på bidrag for bortførte barn


Reglene for barnebidrag fører til at mange av dem som har bortført barn til utlandet kan leve godt i sine hjemland.

Siden 2000 er 288 barn ulovlig tatt ut av Norge. I sakene er gjerne den som er blitt tilkjent foreldreretten bosatt i Norge, mens barna blir tatt med til utlandet av en tidligere ektefelle eller samboer etter samlivsbrudd.

De aller fleste av sakene blir løst, men fortsatt befinner 39 barn seg i utlandet, melder TV 2.

Regelverket er nemlig slik at moren eller faren som har bortført barna mottar penger fra Norge samtidig som de er under etterforskning. For ifølge Luganokonvensjonen plikter den norske stat å innkreve og utbetale barnebidrag selv om barna er tatt ut av landet ulovlig.

– Det er et paradoks at en person som bortfører et barn til et annet land forsetter å få penger fra Norge. På denne måten kan barnebortføreren opprettholde situasjonen, samtidig som det er merbelastende for den andre av foreldrene som er igjen i Norge, sier statssekretær Astrid Aas-Hansen i Justisdepartementet.

Minstesatsen for barnebidrag i Norge er 1.320 kroner. 24 av barna i de uløste sakene befinner seg i land der det norske bidraget utgjør langt mer enn en vanlig gjennomsnittsinntekt.

– Det skal ikke være sånn at det lønner seg å kidnappe barn til utlandet. Derfor vil vi endre regelverket slik at dette ikke skjer, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) til TV 2.

user_85_trist_sepia

Published by: ABP World Group International Child Recovery Service

Besøk vår hjemmeside: www.abpworld.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s